Labor Day weekend

Tack for alla kandis namn:)

Nu ar det langhalg :) kanske jag antligen kan fa sova ut ngn dag!
Igar var det fotbollsmatch igen pa hemma plan , vi forlorade dock ganska regalt men de e roligt och vara dar o prata med folk:) efter at sa akte vi till Denny's sa klart och sedan vidare for att traffa ngra andra :) vi va hemma ratt tidigt , strax efter 11, eftersom jamie skulle upp och jobba och jag hade fotbollstunering.

Idag, lordag 30/8.
vart lag hade bjudit in tre andra lag i narheten for en mini tunnering. sa vi spelade tva matcher idag, och forlorade bada haha. mitt lag ar inte sa jatte bra.. Men jag och en annan forward Kayla gjorde var sitt mal och ja var nojf med min insatts specielt i andra matchen. Ronnie som kommit hem over helgen hade gjort en troja som de stog "Ga jessica!!" pa med mitt nr och namn pa ryggen haha :)

Passar pa och saga grattis till dennis som fyller 17 idag!! hoppas du far ngra fina presenter och har en lyckad fest:)

Ikvall ska vi ha over lite folk och ha en camp fire i tradgarden , annars sa skulle jag nog aka med ngra fran skolan och campa. Men som sagt ar vi lediga pa Mandag eftersom det ar Labor Day. Sa far se vad vi hittar pa :)

Hoppas ni har det bra dar hemma, saknar er!:)


Dagarna flyter pa..

Gav presenterna fran sverige till fam Heyden igar, dom vart valdigt glada :) snolycktorna fran kosta boda, troja, keps, bocker , smorknivar och bokmarkare, Hade aven med en pase haribo frukt nappar som vart valdigt uppskattat.  Men hur ska man forklara dalahastar o vf i har tuppar pa smorknivar ? :/ Men hon vart validgt nojda eftersom att vardagsummet och hallen gar i hast och tupp tema haha.

Tredje skolaveckan har startat och man borjar komma in i rytmen. Borjat lara sig vilka larare som ar noga med regler och konfiskerar mobiler och ipodar ...*vissel vissel* och vilka som ar noga med att bli adresserade som Mr smith och inte bara "hey! need help" . Men sjalvklart sa har jag kommit fram till detta genom andras betender....
Skolan har ar inte alls som hemma, nar dagen borjar sa ringer en klocka som sager att de ar 5 minuter kvar tills lektionen borjar. 5 min senare ringer den igen och om man inte ar i klassrummet da sa ar man forsenad och det skrivs upp i ett litet block, far man for manga sanna, typ tre eller vad det var sa far man ga till rektorn. Inte som pa frans dar man har en 10 min inslapp som lararna oftast inte ens foljer ( bortsatt fran christer).
Det ar aven valldigt noga med sittplatserna bland elevna. Samma platts varje dag, specielt pa lunchen, det ar nagon oskriven regel att det ar strangt forbjudet att ta nagon annans platts. Det galler aven pa parkeringsplattsen, imorse nar jamie och jag kom med bilen sa va hon tvungen att parkera tre plattser langre bort och vart valldigt upprord over dt.
De jag aven har markt att det har ar ett land utan fjorisar (atminstonde ar de ingen som klar sig sa, beter sig ar en annan sak) Istallet sa kan man hitta en och annan redneck och rockare.

I study hall idag fick jag fragan om jag lyssnar pa Abba, sa de finns nagra som vet att Sverige ( och landet med choklad och klockor, och nej vi pratar inte tyska eller engelska, och ja vi har mobiler) finns!:)

Foresten om nagon kan namna narga svenska band / aritister som ar kanda utanfor skandinaviens granser, sag vilka! Tack. Saknar er! hoppas allt gar bra nar skola o jobb borjat :)

Hollyday world!

ytterligare en tidig morgon, jag tror inte jag har sovit langre an 8.30 den senaste manaden.
Idag skulle vi till hollyday world, de ar en nojespark med mycke vatten attraktioner och en del berg och dalbanor. tyvarr skulle jamie jobba sa hon kunde inte folja me. Men jag hade kul med Cindy och Dennis. De fanns en berg och dal bana som gick valdigt snabbt, snabbaste tra b&db'n i varlden tydligen. Sa den va rolig! ville aka fler ganger men Dennis pallade inte mer an en.
Parken liggen i staden Santa Clause , sa saklart traffade jag den riktiga jultommten:D Han kunde dock inte mitt namn sa vart lite misstanksam... Men antar att de


Amerikans fotboll

I fredags efter traningen sa var ja tvungen att skynda mej sa ja skulle hinna bli klar till de stora "happening" Vi akte till skolan dar den amerikanska fotbollsplanen finns och nar vi kom dit sa var de redan massa folk frna bada skolorna. Vi hade match mot vara storsta rivaler, Princton.
Dar fanns forsaljning av mat och dricka, laktare pa bada sidorna, cheerleaders, stades cheriff o tidningen va dar (som jag har varit med i btw!!) De va kul att se hur de gick till och de flesta fran skolan var dar. vi vann matchen med 14-6. De enda daliga var att jag inte forsotg sporten o reglerna sa bra, men de va kul enda.
efterat akte vi till Denny's och at , de flesta kakade pommesfitt med ostsas och bacon pa ( tror att ja borjar komma fram till svaret vf de inte finns sa manga smala har) Sedan vid 11 tiden akte vi och spela bowling .

Men de va kul o se matchen och sant, kannds som pa film haha.

Leggings gor entre pa wood memorial

Var i skolan i mandags och tankte inviga lite svensk kultut. Ja hade pa mej leggings , med ett linne over. Fick forsta komentaren pa morgonen av Jamie "jag tror att jag har sett sanna dar forut... leggings kallas dom va?" och efter det gick det bara utfor. Andra komentarer som "fina byxor" dok oxa upp under dagen, de va vanliga svarta leggings! Men de e uppenbarligen inte sa vanligt har haha.

Pa eftermiddagen hade vi forsta fotbollsmatchen , den slutade 2-2. Gjorde dock inget mal :/ men ikvall har vi match igen sa maste visa vad jag gar for ;). Dagen efter sa stog de om matchen i tidningen och ja kom med pa en bild! sa far printa in den i datan sen sa ni far se.

Michel aker ivag till sitt colleg idag men sa alldrig riktigt hejda till honom imorse. Sa cindy ar sakert lite ledsen men det ar till en skola som ligger ca 2 1/2 timme har ifran sa det ar inte sa farligt.

Kopte en webcam igar sa om ngn av en handelse ar inne samtidigt som jag sa kan vi prata :D

Tack for tippset Mauritz! ska forsoka de nar ja krm hem :) ar lite busig o sitter i skolan nu hihi, de har e en av dom fa siterna som dom inte har blockat ;)

Sondag 17, grotta och kanot tur

Kl ringde kl 06.00 den har dagen igen. Vi steg upp  satte oss i bilen pavag mot kyrkan. Men den har dagen gick vi itne in for att be o ata pappersbrod.
Vi traffade youthgrupen och akte vidare i 2 timmar till ett stalle utan teckning. Dar gick vi pa en guidad tur in i en gammal grotta och de va kallt som ett kylskap men as coolt! sedan stangde dom av belysningen och det vart total morkt, jag hade handen 2 cm i fran mej men sag den inte!

Vi akte vidare till en liiiten by dar de kan ha bott 100 pers el ngt och hamtade kanoter. Jag jamie Ronie och adam en kille i var alder fran kyrkan akte i tva kanoter som vi hade bundid ihop. Turen gick pa 7 miles, dvs ung12 km sa de tog hela resten av dagen, vattnet va inte sa djupt sa vi fastnade mkt. Vi stanned ett par ganger pa vagen for o vila o dricka. Jag holl i en skoldpadda for en av killarna plockade upp en. Vi sag ormar i vattnet och jamie vart jatte radd och skrev och hoppade upp i kanoten sa den nastan valte. Vi klattrade upp o svingade oss ut med lina ut i vattnet, de var ganska hogt men roligt. Efter ett par timmar atervande vi hemmat och jag somnade typ kl 20 den kvallen plus sov i bilen hem.

de va en lang men rolig helg! pa mandag har vi forsta matchen:)

Fredagen 16e lordag 17e agusti. akte for en manad sen!

Skolan har gatt pa en  vecka och de borjar redan bli lite segt eftersom de e samma saker varje dag. Men har iaf inge laxor over helgen. Ja hade fotbollstraning efer skolan som vanligt och efter de kom jag hem och midda var fardick. dock var bara ja dennis och cindy i huset. ( och for att inte oroa mamma sa ater vi nog mer gronsaker har till o fran eftersom dom odlar eget i tradgarden)
Efterat sa gick vi ut till hastarna och ja forsokte risa lite! dock sa ville inte hastn lyssna pa mej sa mkt sa en mest stog dar. Men hade inte sa mycket emot det!:)
vi kollade lite olympics och sen korde michel mej till jamie och resten av folket, vi va hemma vid 12 eftersom jag skulle ga upp tidigt nasta morgon.

Lordag 06.00
klockan ringde med "i kissed a girl" och var hur tratt som halst. Men for att alla skulle fa in sina 10 traningar innan matchen pa manda sa vi traffades i skolan kl 7 for att se pa foybolls film och ata munkar. kl 8 sa hemtade cindy mej med jamie och dennis i bilenoch vi korde till en Ef picknick och traffade andra ef'are i narheten. Mamma ringde mej nar vi satt i bilen och jamie holl pa att garva ihjal sej nar ja pratade, men tydligen sa later de "sexigt" som italienska oxa gor.  Band annat sandra, en tjej fran norige som ja blev bra kompis med under kampet. Vi bor bara ung 30 min i fran varndra. Men knepe e att hon har en annan tidzon sa de kan bli lite konstigt om man ska kora dit haha.
Efter picknicken vande vi till kentucky till en baby shower eftersom cindys basta vann ska fa en liten tjej. Dar traffade vi endel av deras gammla vanner lekte lekar och akt, vi va hemma igen kl 9 da jamie o jag tog bilen och akte till Denny's (ett stalle dar ungdommarna har ofta samlas o ater) och sedan okte vi hem till ngn ja inte minns namnet pa. de va roligt iaf :)

Efter en vecka i skolan

Hade jeans pa mej idag, och inte den sorten som de ar vana me. kul me annorlunda uppmarksamhet ... haha :P Klader som ar vardag i skolan hemma ar mer "uppklatt" har sa har fatt manga komentarer pa dom , o laggt marke till att ja anveder mkt olika skor. sa de e roligt :) haha :P Speciellt de dar metallicfargade ballerina jag kopte pa Belle  , for er som han se de, for de va tydligt valdigt ovanligt.

Skolan gar frammat, hade en inlamning pa familjehistoria idag , forsta laxan, kanns segt :(
Men mat o halsoklassen ar alltid lika intresant. Idag sa hon "NI kmr kanske bli chokade, men de e inte bara sockrig snacks som gor en glad . utan aven traning! " Klassen vatt helt chokad och ba " va vad menar du, bli man gladare av o trana?" Och sant, ganska kul.


Vi spelade match mot kill laget idag men vi forlorade. Fast jag gjorde vart enda mal :) forsta matchen i tunerningen ar pa mandag. Helgen ar full med planer sa barttar hur de gar!

Mitt nr ar 812 4533664


hor av er om ni vill! :D


kultur chock...? Jaa, jag tror det

Forsta dagen i skolan ar over och jag kan med gladje medela att den gick utan storre problem. Jag skarpte med efter att ha ropat "hurru" till lararn (som vi gor hemma) i stallet for att snallt raka upp handen och saga efternamnet Vi borjade senare men hade enda alla klasser, fast kortare, eftersom de bara var introduktion sa schemat var valldigt svarfoljt eftersom inget var enligt "tidtabellen". 
Som tur ar sa kande jag redan folk i 6 av 7 lektionerna jag gick pa och har aven skoltidning och bild med Jamie :) Sa jag var inte som den dar tyska utbytestudenen (som sag extrem ensam ut ) som tur ar! Men nar man gick i korredoren horde man " dar ar svensken" o annat oxa ...hehe. 

Dock dok de upp tre tveksamheter:
1.Till lunch servarades det pommesfrittes och fiterad kyckling eller cheesburgare...hmm Jamie och jag funderar pa att ta med maten
2. Hur ofta ser man bootcut och flippflopps med tygrysackar hemma? alldrig , har? overallt! haha
3. Engelska lararen, skit strang och konstig
Sa efter skolan sa hade jag traning, men de vart inte sa mkt springa eftersom min coach tycker att valldigt mkt sitter i huvudet. Sa vi fick papper och annat strunt.  

Har fatt Jamies gamla mobil och ett nytt nr!! sa lattare o halla kontakten med folk har och er dar hemma  
Skulle precis lagga in nr har men raka radera det fran dar jag skulle kompiera.... Lagger in de sen , men de e bara o hora av er om ni har trakigt! :)

Sov gott :) riktiga lektionerna borjar i morron... vad ska jag ha pa mej ? :S

testar en bild


En vecka i Indiana, USA

Dagarna gar langsamt men tiden gar snabbt, kanns markligt.
Har varit har en veckan nu och har redan hunnit med massor med saker och traffat minnst 40 maniskor som jag ska borja i samma skola som, sa det ar skont :) . Jag har aven folt med Cindy och Dennis och traffat deras vanner och grannar.. innebar att ja har traffat en del hemskolade barn som pa deras klader ser ut att aldrig ha last ett modemagasin. De ar som direkt tagiet ur gammeldagen vi hade pa sexars om ngn minns den haha. 
Jag och Ron var pa "Sweet corn festival" Dar hade de olika forsaljningar av mat, akattraktioner och en luftballong. Vi akte lite gran och flog med balongen 50 meter upp i luften. de ar roligt hur man varje gang blir forvanade over att de ser mycket hogre ut uppifran varje gang man kommer upp pa en hojd.
Igar var jag med Jamie och hennes narmaste tjejkompisar och va ute och at mexikanskt for (katie?) fyllde 18 igar. senare stannade vi vid en fest och efter det akte vi hem till Katie och sova. De va roligt och de flesta jag traffar evt redan vem jag ar innan jag har halsat pa dem.  Dagen efter sa skulle Jamie hjalpa de amreikanska fotbollslagets dag, eftersom hon ar manager dar. Sa jag och Keyhla akte och motte resten av fotbollslaget eftersom vi skulle tvatta bilar for att samlan in pengar, men de va valdigt varmt ute sa de mesta slutade i vattenkrig haha :) 

Nu ska jag ga o ata lite mer:)hitils idag. en kanelbulle, en glass och en pop tart. sa bli inte forvanad om jag kommer hem dubbelt sa stor ;)

Jag har det bra men saknar er dar hemma!!

blixtar och dunder

Nu bor jag alltsa har , mitt bland majsfalten. Allt uppackat och tandborsten pa platts.
Igar sa var vi o fixa en halsoundesokning sa jag skulle fa borja trana med laget , forst akte vi till den allmana motagningen men dar ville de ta 120 dollar! sa vi akte till ett annat stalle som Coach Gomez hade rekomenderat(dar var det gratis) Sa senare samma kvall sa var jag pa traning  17 - 20. De va roligt men jag gjorde nog inte sa jatte bra ifran mej.  pa kvallen sa va vadret hemsk , oska och blixtar sa elen forsvan ett tag, ganska laskigt...

Imorse  sa hade jag fotbollstraning mellan 8-10 och pa mornarna kor vi konditions traning, choachen sa att jag skulle hanga me sa gott jag kunde. Men halla, tack for den, hoppas han market att jag inte hade ngra problem med att "hanga med" haha. Sedan nar jag kom hem var alla syskonen Hayden hemma i huset jamie 91, michel 89 och Ron 87. Sa nu har jag traffat hela familjen. dom ar snalla o roliga men alla ar sa sma! Efter traningen foljde jag o Ron med Jamie till frisoren , de tog inte sa jatte lang tid. Dar motte jag aven hennes bastapolare Jessica.  Sedan har vi kort runt lite sa jag fick se omradet.

Nu har jag varit i bade Evansville och Owensville som ar de storre "staderna" i narheten. Jag vet inte riktigt om man kan kalla dem stader men stallerna har sin charm :)

Nu har aven bilderna fran kameran kommit in pa datan sa lar dyka upp har snart! Nu ska jag fixa lite kaka o sader sen blir de 3 timmars traning igen, borjar kanna mej som Marcus haha ;)

Landat i Indiana

Efter som de var sondag igar sa gick vi till kyrkan pa morgonen. rakade nog gora en del fel. Som satta mej pa bibeln, anvande knastodet som man har nar man ber som fotstod och hade linne pa mej ( man ska inte visa axlarna tydligen) hehe men de va inte direkt ngn som sa ngt till mej...;)
De va en utbytesstudent fran tyskland i kyrkan oxa, verkade trevlig sa de va synd att hon hade varit pa andra campet.

Senare sa hade vi piknick med andra fran kyrkan och da fick ja traffa Jamie. Hon e jattesnall o vi har typ samma intressen :) Vilket ar tuur!

Idag va vi o skrev in mej i skolan och snacka me fotbollstranaren. tydligen sa har traningarna redan borjat. 2 tim pa morgonen och 2 tim pa kvallen :) Ska forbi och saga hej till alla ikvall, far inte borja trana forns ja har gjort ngn halsa undersokning. Men ska gora de sa fort som mojligt.

Skolan borjar den 11 sa de ar inte langt kvar! fick mitt skap brevid Jamie's och vi har tva klasser tillsamans , art och school paper. Jag valde aven engelska och us historia eftersom jag maste och sen ngn slags cooking/health grej och ngn data klass. Hehe vet inte riktigt men de blir nog niice:) Har dessutom ingen matte, no el franska hihi.

Nu ska ja ga o va lite social, lamna garna en komentar;) Puss


... it takes just a minute to like it (8)

Om du vill satta dej i min situation just nu ska du andra iprincip allt i ditt liv till de motsatta. Staden blir landet, broder blir systrar ,  tunnelbana blir ingenting eller ibland skjus, grannar blir djur och aven aendra sprak och vardsdel. Men annars ar allt som vanligt... hmm.

Fy fan va nervos jag va idag pa flyget. Jag och Sandra flog tillsammans med ett par andra EFare via dertoit till slutdestinationen Evansville, IN. Hann aldrig saga hejda till  b.la. Axel och Carl och Julia o c:o vart avskedet pa campus...:/ Dar vi lamnade med bussar 2.30 imorsen. Adam skulle flyga i gaten brevid mig och emma, medans jag sag henne senast nar ja skulle ga ombord pa sista flyget i Detroit.

Idag har jag alltisa kommit fram till min vardefamilj och har hitils traffat fler djur an maniskor. Cindy och Dennis ar valdigt trevliga och har ett fint hus ute pa landet. traffade Dennis morsa pavag fran flygplatsen och en av deras soner Michel hittils, han ska borja pa collage till hosten. Imorron kmr tysken och  aven dottern hem fran ngt camp. Delar ett fett fint  rum med Jamie men vet inte riktigt ngt om tysken annu. Fattar inte om den ska bo har over hela aret. Hundvalparna ar sa sota sa man vill ata upp dom! Katten vantar ungar och dom sager att de ska skaffa kycklingar nasta vecka...

Imorgon ska ja skriva in mej pa skolan och prata me fotbollstranaren. Cindy sa att de vantar pa att jag ska komma o spela med dem och iprincip redan vet vem jag ar. Men sjalva skolstarten ar inte forns om typ 2 veckor.

Micheal tar dagens citat "Pratar ni franska i sverige eller vad? "  Men antar att jag kommer fa vanja mig vid sanna komentarer... :)

NU GÄLLER DET!

Campet har varit skoj och har fatt sa mkt gjort att de känns som man varit borta typ tva manader. Nu känns det som semestern är över och det är dags att packa ihop för hemmat resan, men det är nu som det börjar. Fick flygschemat och ska lyfta fran Boston 06.40 lördag sa det blir inte mkt sömn de närmaste dagarna, men Indiana ligger iaf i samma tidszon. Jag landar i Detroit och har 40 minuter pa mej att ändra destination till Evansville. Sandra och jag ska aka med varandra hela flyresan, det är manga pa samma plan till detroit men efter bytet sa är det vi tva och ett par tyskar. Väl framme vid 9 pa lördag morgon ska Titzen sta med öppna armar. Är nyfiken pa att fa se vad den där Tysken är för typ haha.. :S.

Kommer va synd att lämna alla sköna här men far höras under aret sa klart:) och Emma, vi far ta ett seriöst snack me mulan och snasen sa de blir en roadtrip!

Kommer sakna er , u know who I meen ;)

Newport! 30/7

Riiktgt nice dag:) . Bussarna gick mot Newport IN fran campus vid 10 även fast vi alltid brukar samlas en timme innan. Snackade hela vägen men en Norska, Sandra, i min klass och maste säga att ja börjar bli välldigt bra pa att första dem;) Men blev väldigt besviken när ord som guleböj och tuttkasse bara finns i skämtordböcker... :(
Solen sken, inga moln, akte battur i en och en halv timme sen vidare till stranden och där vi (jag,emma,axel,adam,filip) träffade resten av svenskarna, norskar och en del brazilianare, mm. At gott vid hamnen och gick sendan och satte oss pa starbucks. Hela dan gick välldigt snabbt och var trött sa somnade pa bussen hem. Bilder är paväg!

Samtalet med Titzen gick mkt bättre än förväntat! Cindy svarade och fragade massor och de värkade va välldigt spänd pa att ja ska komma. dom skulle skaffa internet i veckan (!) haha men kommer iaf kunna fortsätta blogga om aret:) Pa mandag ska jag dit och skriva in mej pa skolan och prata me soccer cochen sa ja kan vara med i skollaget:):):)
Sen fick jag en mindre chock när jag fick reda pa att de e inte bara hästar, hundar, katter och fiskar som bor där utan dom har även en Tysk!:O Blir spännande att se hur det gar...

RSS 2.0